2.den školy v přírodě – informace a 2.část fotografií

8 října, 2024

2.den školy v přírodě – informace a foto -2.část

Ráno se děti spokojeně probudily – po klidné noci a čekalo na ně překvapení v podobě medvědí tlapky na dveřích, to bylo radosti a otázek, kde se to tam vzalo.

Takže šup rychle na rozcvičku – samozřejmě medvědí, pak hygiena, převlékání, snídaně – to jsou

„ švédské stoly“, kdy si děti vyberou, na co mají chuť – například: šunka, salám, sýry, máslo, vajíčko, vánočka, marmeláda, rohlíky, chléb…děti si řeknou a my jim doneseme, co chtějí…

Po snídani jsme se šli všichni rychle oblékat, protože jsme měli domluvené setkání s koníčky U Zuzky

(tam se můžete vydat i Vy, rádi Vás provezou). Sluníčko nám od rána svítilo a pro děti byli koníčci velkým překvapením. Moly, Angelika, Lukas a Sněženka – to jsou koníčci, na kterých se děti svezly, děti dostaly přílby a v jízdě na koni se vystřídaly úplně všichni. Šlo jim to krásně.

Po projížďce se šlo na hřiště, a i když se dětem z hřiště nechtělo, byl čas oběda. Čekala na nás rajská omáčka, bramborová polévka, takže si děti pochutnaly.

Před odpočinkem se ještě děti nafotily u dveří svých pokojíků – to proto, abyste věděli, kde případné zaměněné oblečení u koho hledat. A že jsou pokojíčky, kde třídíme oblečení několikrát denně, a děti říkají, že nikoho není..

Děti od Vás dostaly v poledne první pohledy a s nimi i odpočívaly. Pak už tu byla svačina – šátečky, které mizely rychlostí blesku, svačinu jsme si dali venku, protože bylo krásně a šlo se ven.

Děti vyšly kopec Bleiberg, byly na stanici horské služby, ze které byly nadšené, zvlášť když si mohly spoustu věcí vyzkoušet, došly na krásnou louku. Nachodili jsme toho opravdu spoustu, však taky děti večer odpadly únavou, plné zážitků a dojmů.

K večeři byl buřt guláš s rohlíkem, po něm hernička, psaní do deníku, hry, povídání o medvědech, medvědí pohádka na spaní, pak mytí a šup do pelíšku.

Dnešní den se vydařil a počasí nám přálo. Uvidíme, jaké počasí bude v další dny, ale děti o medvědí překvapení nepřijdou, připraven je program i do špatného počasí.

Věříme, že i dnes bude klidná noc a děti se spokojeně vyspí a ráno na ně bude čekat další medvědí tlapka a taky…?

Mnoho rodičů mi píše, jak to děti zvládají.  Opravdu se nebojte, pokud by byl problém, který není možné vyřešit, hned Vám voláme.

Se vkládáním fotografií problém je, v pondělí jsem je dávala na web 2,5 hodiny, několikrát internet

„ spadnul“…tak se to snažím dávat po částech. Jak z technického hlediska, tak z časového.

Večer než děti uspíme, je 21.00, pak se fotografie stahují, upravuje se velikost a pak se nahrávají. K tomu nabitý program, příprava na další den, noční směna…tak prosím vydržte a mějte trpělivost. Pro nás je nejdůležitější, že jsou děti v pohodě a v pořádku a když je tam nějaká slzička, je  nejdůležitější děti pomazlit, zabavit, rozveselit.

Slziček moc není, pokud někdo bude zvědavý, komu slzičky patřily, určitě Vám vše paní učitelky řeknou, ale děti jsou opravdu moc hodné a poznáte vše i na fotografiích, jestli si školandu užívají a jak se tu mají.

Přejme si klidnou dobrou noc, myslete na nás.