3.den školy v přírodě – informace a 2.část fotografií

9 října, 2024

3.den školy v přírodě – informace a 2.část fotografií

Děti se probudily po klidné noci odpočinuté, spokojené a hned kontrolovaly, jestli jim na dveřích přibyla tlapka. Bylo to tak, medvědí tlapky přibyly všem dětem. Taky si je zasloužily za to, jak se krásně vyspaly.

Ráno už svítilo sluníčko, a protože cíl dnešního dopoledne byl jasný, šli jsme si zacvičit, zatančit, zazpívat, umýt a pak hurá na snídani. Dnes byla i volská oka, a tak si děti zase vybíraly, na co mají chuť a pořádně se už ráno nacpaly. Jako by tušily, jaká cesta nás čeká.

Cílem byly Bublavské vodopády a protože vody je teď všude dost, na rozdíl od loňského roku, nebyly vodopády vyschlé, ale opravdu překrásné, plné vody. Byl to nádherný pohled i poslech. Příroda je tam dokonalá a okouzlující.

Děti zvládly i všechny medvědí překážky a úkoly a tak po jablíčku přišla i sladká odměna, která nesmí na posílení nikdy chybět.

Po túře k vodopádům jsme se vrátili na pokoje a šli do herny. To jsou děti vždycky rády, můžou si jen tak hrát, kreslit, prostě tzv. vypnout. A pak už tu byl oběd – svíčková s knedlíkem, která byla vynikající a vývar s nudlemi. Děti si nacpaly bříška, a šlo se na pokoj, kde dostaly další část pohledů od Vás a ulehly do pelíšků na polední „ klid.“

K odpolední svačince byly makovky  a pak se děti vydaly na další výpravu. Šli jsme naučnou stezkou k záchranné stanici Drosera, viděli jsme kozy a pak jsme si šli hrát na hřiště.

I dnešní odpoledne nám přálo počasí a tak jsme si vycházku užili naplno.

K večeři byly zapečené těstoviny a pak už děti zasedly k deníčkům, kam hodně dětí kreslilo vodopády a stromy, houby. A šlo se do herny a děti se po skupinkách střídaly ve sprchách. Pak si šly zase na chvíli hrát, pak následovalo medvědí vyprávění a pohádka a šup do pelíšků.

Teď už děti spí, padly únavou do postýlek. Nedivíme se, jsou plné zážitků, vidí toho a zažijí za den hodně, našlapou spoustu kilometrů. Věřím, že i dnešní noc bude klidná a děti naberou sílu na zítřejší závěrečný den, kdy je čeká spousta překvapení a vyvrcholení celé školy v přírodě.

Co nás ale čeká, to Vám prozradíme zítra, až děti uspíme. Fotografie budou možná trošku později, protože toho máme zítra v plánu hodně  a navíc má pršet a pořádně foukat, tak snad ta pomalá wifi nebude ještě pomalejší… takže psst,..musíme vydržet a nic dopředu neprozradit.

Zítra Vám napíšu i informace k poslednímu dni.

Mějte se krásně a přejme si klidnou dobrou noc.